Tyrnivanukas
Vähän kuin Ris a la Malta mutta raikkaalla tyrnin maulla!

Ainesosat
4,5dl | Vettä |
1,5dl | Tyrnimehu |
1dl | Sokeria |
1mm | Vaniljajauhetta |
1dl | Puuroriisiä |
3dl | Kuohukermaa |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Jälkiruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Keitetty Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Keitä vesi, tyrnimehu, sokeri, vaniljajauhe ja puuroriisi noin 35-40 minuuttia, kunnes se kiinteytyy riisipuuron kaltaiseksi.
- Anna puuron jäähtyä, joko kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa, puuron tulee olla täysin kylmä.
- Vatkaa sillä aikaa kerma kovaksi vaahdoksi, käännä tyrnipuuroon ja sekoita hyvin.
- Tarjoile pakastettujen tyrnien ja mielellään ylimääräisen kermanokareen kera.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.