Butternutsalaatti
Tätä annosta voi tarjota sellaisenaan noutopöydässä tai miksi ei alkuruuaksi esim vuohenjuustoviipaleen kanssa.
1pieni | Butternutkurpitsa (400-500g) |
1mm | Sormisuolaa |
1mm | Sokeria |
2rkl | Oliiviöljyä |
50g | Kokonainen valkoinen manteli |
200g | Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja |
50g | Viherkaalia |
- Aseta kiertoilmauuni 200 asteeseen.
- Kuori kurpitsa ja puolita se pituussuunnassa, kaiverra siemenet ja leikkaa kurpitsa n 20-30 mm kuutioiksi.
- Sekoita kuutiot sormisuolan, sokerin, oliiviöljyn ja mantelin kanssa, kaada seos uunipellille ja paahda uunissa n 22-25 minuuttia.
- Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
- Sekoita paahdettu kurpitsaseos yhteen puolitettujen helmitomaattien kanssa, kerrosta karkeaksi leikatun viherkaalin kanssa ja valuta päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.