Ezme -Turkkilainen tomaattisalaatti
Hieno turkkilainen Meze kotimaisista raaka-aineista. Kasvikset pilkotaan etukäteen veitsellä mikserin sijaan, joka antaa mukavan rakenteen sekoitukselle. Vinkki jos haluaa säilyttää sekoituksen muutaman päivän: säilytä siivilässä jotta ylimäärinen neste valuu pois ja sekoitus pitää hyvän rakenteen.
4kpl | Närpiön Vihanneksen tomaatti |
1kpl | Närpiön Vihanneksen suippopaprika |
1kpl | Punasipuli |
1kpl | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
1nippu | Tuore minttu |
1nippu | Tuore persilja |
3rkl | Tomaattipyrettä |
2rkl | Oliiviöljyä |
3kpl | Valkosipulinkynsi |
1kpl | Sitruuna, mehu |
1rkl | Agaave siirappi |
Suolaa |
- Aloita leikkaamalla tomaatit, sen teet leikkaamalla pienen viillon tomaattiin, laske kiehuvaan veteen n 10 sekunniksi, nosta tomaatit ja laita vesihauteeseen.
- Anna jäähtyä.
- Tomaatin nahka irtoaa nyt helposti ja tomaatti on helppo leikata.
- Leikkaa tomaatit 4 lohkoon ja leikkaa tai kaiverra tomaatin sisus pois niin että vain itse tomaatti filee jää.
- Leikkaa niistä minikuutioita.
- Puolita suippopaprika pituussuunnassa, leikkaa puolet paprikasta ohuiksi sauvoiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna myös punasipuli, chili ja yrtit.
- Laita kaikki kasvikset kulhoon.
- Sekoita tomaattipyree, oliiviöljy, toinen puoliska suippopaprikasta, valkosipuli, sitruunamehu ja agaave siirappi sileäksi kastikkeeksi.
- Sekoita varovaisesti kasvikset yhteen tomaattisekoitukseen, mausta tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile esim turkkilaisen ohutleivän ja kovaksi grillatun vaalean leivän kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.