Grillatut vihannekset
Sopii miltei mihin tarjoiluun tahansa, välimerellinen tuulenpuuska virtaa ylitse, kun tämä maistuva salaatti asetetaan esille buffapöytään.
Vihannekset: | |
1kpl | Keltainen paprika |
2kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
0,5kpl | Kesäkurpitsaa |
0,5nippua | Parsaa, n 250g |
6kpl | Kevätsipulia |
0,5dl | Oliiviöljyä |
Sormisuolaa | |
Mustapippuria | |
Gremolata: | |
0,5ruukkua | Timjamia |
0,5ruukkua | Basilikaa |
1kpl | Kevätsipuli, vihreä osa joka jäi vihanneksista |
1kpl | Sitruuna, kuori siitä |
1dl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Pippuria | |
Tarjoiluun: | |
200g | Mozzarellaa vedessä |
- Vihannekset:
- Pese vihannekset, leikkaa paprikat suuriin paloihin, jotka ovat helppoja grillata, myös kesäkurpitsa.
- Leikkaa vihreä osa kevätsipulista, valkoinen ja vaaleanvihreä osa (n 10 cm:n pala) grillataan ja vihreä jätetään gremolataan myöhempään vaiheeseen.
- Laita kaikki vihannekset lautaselle ja valuta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria.
- Grillaa paprikat keskilämpöisellä grillipannulla tai grillillä, grillaa parsa ja kevätsipuli oikein kuumalla.
- Anna vihannesten jäähtyä, tee sillä välin gremolata.
- Gremolata:
- Hienonna yrtit sekä kevätsipulin vihreä osa, raasta joukkoon sitruunan kuori.
- Laita kaikki yrtit, kevätsipulit ja sitruunankuori mortteliin tai pieneen mikseriin.
- Kaada päälle öljyä ja sekoita hyvin, mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna mielellään vettyä hetken.
- Tarjoilu:
- Aseta vadille: vuorottele vihannekset, gremolata ja mozzarella, laita mielellään päälle vähän tuoreita yrttejä ja salaattiversoja.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.