Kermainen kurkkusalaatti
Kermainen avomaankurkkusalaatti on kesäruokien ehdoton kumppani. Lempeän kermainen salaatti saa makua tuoreesta tillistä ja kuivatusta mintusta – makumaailma vie mielikuvitusmatkalle Kreikan saaristoon. Voit valmistaa salaatin myös tavallisesta kurkusta.
5kpl | Närpiön Vihanneksen avomaakurkkua |
1kpl | Pieni punasipuli |
1kpl | Pullea valkosipulinkynsi |
2rkl | Tuoretta tilliä hienonnettuna |
200g | Ranskankermaa |
0,5kpl | Sitruunan mehu |
1tl | Kuivattua minttua |
Suolaa | |
Mustapippuria |
- Pese kurkut ja halutessasi kuori ne kokonaan tai raidottaen. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Laita ainekset kulhoon.
- Sekoita keskenään ranskankerma, sitruunan mehu, kuivattu minttu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike sitten vihannesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria.
- Anna salaatin tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.