Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.

Ainesosat
150g | Kålrot |
150g | Palsternacka |
150g | Batat |
3st | Morötter |
1st | Gul lök, stor |
0,5dl | Rypsolja (eller 40g smör) |
Salt | |
Vitpeppar | |
socker | |
200g | Halloumiost |
1msk | Rypsolja |
Till servering: | |
Finskuren rödlök | |
Citronolja |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Paistettu Uunissa |
Tee näin:
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
- Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
- Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
- När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
- Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
- Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
- Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.