Kevätpiirakka
Vegaaninen ja gluteeniton kevätpiirakka. Kaikki kevään maut ja värit tälle piirakalle antavat mm kotimaiset helmitomaatit ja paprikat!
Pohja: | |
3dl | Vaalea gluteeniton jauhoseos (tai vehnäjauho) |
0,5tl | Leivinjauhe |
75g | Margariini (tai voi) |
1dl | Soijajugurtti (tai kermaviili) |
2rkl | Kylmä vesi |
Täyte: | |
1kpl | Punasipuli |
1kpl | Närpiön vihanneksen paprika |
Öljyä paistamiseen | |
2dl | Kaura ruokakerma (esim. juustonmakuinen) |
0,5prk | Oatly oatspread, maustamaton |
1rkl | Perunajauho |
1rkl | Pesto (esim nokkospesto) |
1kourallinen | Närpiön Vihanneksen helmitomaatti |
Parsa | |
Suola | |
Mustapippuri | |
Tuore basilika/ timjami tarjoiluun |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pohja:
- Paloittele kylmä margariini/voi ja sekoita kaikki pohjan ainekset käsivatkaimella tai monitoimikoneessa.
- Lisää kylmää vettä niin, että saat tarttuvaa massaa, mutta ei liian kosteaa.
- Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
- Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
- Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa täyte:
- Kuori ja hienonna punasipuli.
- Paloittele paprika (voit käyttää joko tavallista paprikaa tai suippopaprikaa).
- Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä kunnes ne pehmenevät.
- Sekoita vispilällä ruokakerma, oatspread ja perunajauho.
- Varo ettei jää paakkuja!
- Lisää seokseen paprika-sipulipaistos.
- Lisää pesto ja maista.
- Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Kokoa:
- Lusikoi täyte esipaistetun pohjan päälle ja koristele pinta halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja parsannupuilla.
- Paista uunissa vielä 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Piirakka pysyy parhaiten koossa kun annat sen levätä jääkaapissa yön yli :)
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.