Kasvisreseptit

Klimppisoppa

Perinteinen eteläisen pohjanmaan klimppisoppa juureksista, maukasta lientä ja klimppejä – rusinoilla tai ilman!
(6)
(9849)
Ainesosat
Tulosta
Keitto:
250gPeruna
100gPalsternakka
150gPorkkana
150gLanttu
100gSelleri
1kplSipuli
1lVesi
2,5kplLiemikuutio
0,5tlKuivattu rosmariini
Suola
Klimpit:
2,5dlJauhoa
2kplKananmuna
2,5dlMaito
0,5tlSuola
0,5dlRusina
Tarjoilu:
0,33ruukkuTuoretta persiljaa
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Pääruoat
Keitot
Erikoisruokavalio
Laktoositon
Kausi
Arkiruoka
Kategoria
Resepti
Vaikeusaste
Vähän vaativampi
Valmistusaika
30-60 min
Valmistustapa
Keitetty
Voidaan esivalmistella
Tee näin:
  1. Keitto:
  2. Kuori kaikki juurekset ja sipuli, leikka sopiviksi n 20 mm kuutioiksi.
  3. Laita kattilaan, kaada päälle vesi yhdessä liemikuutioiden ja rosmariinin kanssa.
  4. Anna keiton kiehua n 20 minuuttia, tee sillä aikaa klimppitaikina.
  5. Klimpit:
  6. Sekoita haarukalla maito, jauhot, kananmunat ja suola paksuksi tasaiseksi taikinaksi.
  7. Jos haluat rusinoita klimppeihisi niin lisää nämä nyt.
  8. Anna taikinan hetken huilata ja nousta.
  9. Lisää taikina keittoon ruokalusikalla, tämä on laitettava liemeen asti muuten taikina jää kiinni lusikkaan.
  10. Laita kaikki taikina liemeen ja anna kiehua 5-10 minuuttia niin että eivät jää raoiksi keskeltä.
  11. Tarjoilu:
  12. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja keittoon ja tarjoile hyvän tuoreen leivän kanssa.
JL
Kokkisi oli:Jens LindstedtSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(6)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.