Kurkkusäilyke
Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja! Etikkasäilykkeet kuuluvat perinteisesti suomalaiseen ruokapöytään, ja vaihtoehtoja löytyy monenlaisia. Makua voi vaihdella vaikkapa valkosipulilla tai tavallisella sipulilla.
1kg | Kurkkuja (avomaa tai tavallinen) |
250g | Keltasipulia |
2nippua | Tilliä |
Mausteliemi | |
8dl | Vettä |
2dl | Sokeria |
1rl | Suolaa |
1rl | Sinapinsiemeniä |
2dl | Väkiviinaetikkaa |
- Pese kurkut huolellisesti. Viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut sipulit. Silppua tilli – myös varret.
- Lämmitä tyhjät lasipurkit uunissa 100–110 asteeseen, annan olla uunissa n. 15 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä (desinfiointi).
- Mittaa vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet kattilaan. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kiehauta.
- Lisää viipaloidut kurkut, sipuli, valkosipuli ja tilli kerroksittain kuumiin purkkeihin. Viimeistele kaatamalla kuuma mausteliemi purkkeihin. Sulje kannet heti.
- Anna viiletä. Säilytä jääkaapissa. Kurkut ovat valmiina syötäväksi 2-3 viikon säilytyksen jälkeen.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.