Mansikkakakku
Mansikkakakku sopii aina mutta varsinkin kesällä se on miltei pakollinen!
Kakkupohja: | |
4kpl | Kananmunia |
2,5dl | Sokeria |
3dl | Perunajauhoja |
Koristeluun ja kasaukseen: | |
3dl | Marjamehu |
8dl | Vispikerma |
150g | Tomusokeri |
800g | Tuoreita mansikoita |
- Kakkupohja:
- Lämmitä uuni 160 asteiseksi.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Siivilöi perunajauhot joukkoon.
- Levitä leivinpaperoidulle uunipellille.
- Paista uunissa 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja halkaise poikittain kolmeen osaan.
- Koristelu ja kasaaminen:
- Kasaa kakku tarjoilualustalle.
- Laita pohjakerros vadille.
- Kostuta marjamehulla töpötellen.
- Lisää pohjalle vaahdotettua kermaa ja mansikoita.
- Laita keskiosa päälle.
- Kostuta keskiosa marjamehulla.
- Lisää taas kerros mansikoita ja kermaa.
- Nosta päälle kansi.
- Kostuta marjamehulla.
- Koristele kakku lopulla kermalla ja mansikoilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.