Myskikurpitsa-linssikeitto
Paahdettu kurpitsa ja punaiset linssit muodostavat oivallisen arkiruuan! Kurpitsasoseen voi tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa sieltä kiireessä.
0,8g | Myskikurpitsaa |
Rypsiöljyä | |
1kpl | Sipuli |
1dl | Punaisia linssejä |
2kpl | Porkkanaa |
1dl | Auringonkukansiemeniä |
Appelsiinimehua | |
Valkosipulin kynsi | |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
Inkivääriä jauhettuna | |
Suolaa |
- Valele myskikurpitsa öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda uunissa kypsäksi.
- Tee soseeksi; lisää tarvittaessa vettä tai esim. appelsiinimehua.
- Halutessasi voit pakastaa kurpitsasoseen ja käyttää vasta myöhemmin.
- Kuullota sipulia ja hienonnettua valkosipulia öljyssä kattilassa, lisää kuutioidut porkkanat.
- Lisää 5 dl vettä ja kasvisliemikuutio.
- Huuhdo linssit ja lisää joukkoon.
- Lisää mausteet, keitä linssit kypsiksi. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.