Paprikalasagne
Makuelämys!
Tomaattikastike: | |
4kpl | Kotimainen suippopaprika |
400g | Tomaattimurska |
2kpl | Punasipuli |
3kpl | Valkosipulinkynsi |
0,5dl | Oliiviöljy |
1ruukku | Basilika |
2tl | Suola |
2tl | Sokeri |
0,5tl | Mustapippuri |
Juustokastike: | |
100g | Voi |
1dl | Vehnäjauho |
6dl | Maito |
150g | Juustoraaste |
1tl | Suola |
Kasaamiseen: | |
400g | Lasagnelevy |
200g | Favorino tomaatti |
2rkl | Oliiviöljy |
- Lämmitä uuni 160 asteeseen
- Tomaattikastike:
- Valmista tomaattikastike kuumentamalla kattila.
- Lisää kattilaan oliiviöljy ja hienonnetut kasvikset.
- Freesaa pari minuuttia.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, suola, sokeri, mustapippuri ja basilika.
- Keitä miedolla lämmöllä kastikkeeksi.
- Juustokastike:
- Sulata voi kattilassa.
- Lisää vehnäjauhot.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon maito ja suola.
- Keitä reilu kymmenen minuuttia.
- Kunnes jauhoisuus on kadonnut kastikkeesta.
- Lisää juustoraaste joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kasaaminen:
- Voitele uunivuoka oliiviöljyllä.
- Laita ensin tomaattikastiketta pohjalle, sitten lasagnelevyjä, sitten juutokastiketta.
- Seuraavaa kerrosta varten ensin lasagnelevyt, sitten molempia kastikkeita.
- Toista niin, kauan kuin kastikkeita ja lasagnelevyjä riittää.
- Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastike.
- Painele päälle tomaattisiivuja.
- Paista uunissa 40 minuuttia.
- Anna vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.