Kasvisreseptit

Peruna- ja bataattigratiini

Tässä erittäin hyvä vaihtoehto perinteiselle perunagratiinille, tämä versio saa hiukan makeutta bataatista ja sopii loistavasti juhlaan ja arkeen.
(0)
(1497)
Ainesosat
Tulosta
800gPerunaa
300g Bataattia
100gSipulia
2kplValkosipulikynsiä
2oksaaRosmariinia
50gRaastettu juusto
5dlKermaa
1kplKasvisliemikuutio
2tlSokeria
1tlSuolaa
30gVoita
1mmMustapippuria
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Lisukkeet
Pääruoat
Erikoisruokavalio
Gluteeniton
Kananmunaton
Laktoositon
Kausi
Arkiruoka
Juhla
Vaikeusaste
Helppo
Valmistusaika
Yli 60 min
Valmistustapa
Uunissa
Tee näin:
  1. Kuori perunat, bataatit, sipulit ja valkosipulit. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi, hienonna rosmariini.
  2. Sekoita kaikki juurekset, rosmariini ja juusto uunivuokaan (20x30).
  3. Kiehauta kerma yhdessä voin, suolan, sokerin, liemikuution ja mustapippurin kanssa.
  4. Kaada kermaseos perunaseoksen päälle vuokaan, paista uunissa 150 asteessa 30 minuuttia.
  5. Nosta uunista ja sekoita kaikki niin että gratiinissa lämpö jakautuu tasaisesti.
  6. Aseta takaisin uuniin ja paista vielä 45 minuuttia.
  7. Jos gratiini on vielä löysä keskeltä, jälkipaista 120 asteessa vielä 30-60 minuuttia.
JL
Kokkisi oli:Jens LindstedtSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.