Peruna- ja bataattigratiini
Tässä erittäin hyvä vaihtoehto perinteiselle perunagratiinille, tämä versio saa hiukan makeutta bataatista ja sopii loistavasti juhlaan ja arkeen.

Ainesosat
800g | Perunaa |
300g | Bataattia |
100g | Sipulia |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
2oksaa | Rosmariinia |
50g | Raastettu juusto |
5dl | Kermaa |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
2tl | Sokeria |
1tl | Suolaa |
30g | Voita |
1mm | Mustapippuria |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Lisukkeet Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka Juhla |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Valmistustapa | Uunissa |
Tee näin:
- Kuori perunat, bataatit, sipulit ja valkosipulit. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi, hienonna rosmariini.
- Sekoita kaikki juurekset, rosmariini ja juusto uunivuokaan (20x30).
- Kiehauta kerma yhdessä voin, suolan, sokerin, liemikuution ja mustapippurin kanssa.
- Kaada kermaseos perunaseoksen päälle vuokaan, paista uunissa 150 asteessa 30 minuuttia.
- Nosta uunista ja sekoita kaikki niin että gratiinissa lämpö jakautuu tasaisesti.
- Aseta takaisin uuniin ja paista vielä 45 minuuttia.
- Jos gratiini on vielä löysä keskeltä, jälkipaista 120 asteessa vielä 30-60 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.