Rosolli
Rosolli on monelle perinne joulupöydässä. Tämä resepti on helppo ja nopea jolla onnistut varmasti. Rosolli antaa vastapainoa laatikoille ja väriä joulupöytään. Rosollia voi valmistaa monella tapaa ja monesti perinteinen rosolli jakaa mielipiteitä. Tämä ihana modernimpi versio rosollista voi olla juuri se joka saa skeptikon haluamaan lisää. Kannattaa kokeilla!
Rosolli: | |
4kpl | Porkkana |
3kpl | Punajuuri |
2kpl | Sipuli, makea |
2kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
0,5dl | Omenaviinietikka |
0,5dl | Oliiviöljy |
1rkl | Suola |
2rkl | Sokeri |
Kastike: | |
200g | Ranskankerma |
2rkl | Punajuuriliemi |
1tl | Suola |
- Rosolli:
- Raasta kuoritut porkkanat raastimen isolla osalla.
- Leikkaa kuoritut ja esikeitetyt punajuuret haluamaasi muotoon.
- Kuutioi kuorittu, halkaistu ja kaiverettu kurkku.
- Sekoita isossa kulhossa omenaviinietikka, oliiviöljy, suola ja sokeri.
- Lisää kasvikset joukkoon ja sekoita.
- Kastike:
- Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään tekeytymään ennen tarjoilua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.