Apelsin-Chokladkaka

En choklad kaka med apelsinskal som ger syrlighet.

Ingredienser

  • 400 g Mörk choklad
  • 400 g Smör
  • 400 g Pudersocker
  • 6 st Ägg
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 st Apelsiners skal, rivet
Portioner: 8 personer

Instruktioner

  • Lägg chokladen, smöret och pudersockret i vattenbad.
  • Smält.
  • Tillsätt äggen ett i taget.
  • Tillsätt apelsinskalet.
  • Tillsätt slutligen vetemjölet.
  • Grädda i en smord ungsform i 150 grader ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna.
  • Dekorera med pudersocker och apelsinskal.
Finns det någon som inte älskar choklad??
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Laktosfri
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Efterrätter