Sju rätter med säsongens bästa grönsaker
Våren bjuder inte bara på ljusare dagar – den bjuder också in till ny energi i köket. När primörer som sparris, vårlök, rädisor och spenat dyker upp i butiken, är det ett tecken på att den gröna matglädjen är tillbaka. Vårens grönsaker är fräscha, näringsrika och fyllda med livfulla smaker.
Med rätt råvaror behövs det inte mycket mer. En risotto med grön sparris och citron, en ljummen sallad med rostad blomkål eller en krämig soppa på spenat och ärter – vårens råvaror bär upp rätten med både smak och färg.
De här sju rätterna bygger på enkelhet, men låter grönsakerna stå i centrum. Resultatet är måltider som passar lika bra till vardag som till helg – lättare, grönare och precis så levande som våren själv.
Kasvisreseptit.fi
Välkommen till den vegetariska matens värld, där smakupplevelser blomstrar och kreativiteten flödar på tallrikarna! Den här webbplatsen är fylld med inspirerande vegetariska recept som lockar dig att prova nya smaker och modigt kliva in i köket. Vi tror att vegetarisk mat kan vara läcker, näringsrik och framför allt rolig!