Kasvisreseptit

Batat pommes med fetaostkräm

Hemmagjorda pommes frites av batat med en smakrik fetaostkräm.
(0)
(1660)
Tulosta
Batat pommes
500gBatat
2mskOlivolja
1tskSalt
2tskTimjan
1tskVitlökspulver
Fetaostkräm
150gFetaost
200mlHavrefraiche / Creme Fraiche
0,5tskSalt
0,25tsk Svartpeppar
  1. Batat pommes
  2. Värm ugnen till 200° varmluft.
  3. Skölj bataten noggrant, alternativt skala om du föredrar det.
  4. Skär i ca 0,5 cm breda, avlånga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Häll över olivolja och krydda med salt, timjan och vitlökspulver.
  6. Blanda om och se till så att inga batatbitar ligger på varandra.
  7. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  8. Fetaostkräm
  9. Gör under tiden fetaostkrämen.
  10. Smula fetaosten i en skål och mixa med en stavmixer.
  11. Lägg till havrefraiche / creme fraiche samt salt och peppar och mixa till en slät kräm.
  12. Häll över i en mindre serveringsskål.
  13. Servera batat pommes och fetaostkräm som snacks eller tillbehör till varmrätt.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.