Batat pommes med fetaostkräm
Hemmagjorda pommes frites av batat med en smakrik fetaostkräm.
Batat pommes | |
500g | Batat |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
2tsk | Timjan |
1tsk | Vitlökspulver |
Fetaostkräm | |
150g | Fetaost |
200ml | Havrefraiche / Creme Fraiche |
0,5tsk | Salt |
0,25tsk | Svartpeppar |
- Batat pommes
- Värm ugnen till 200° varmluft.
- Skölj bataten noggrant, alternativt skala om du föredrar det.
- Skär i ca 0,5 cm breda, avlånga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Häll över olivolja och krydda med salt, timjan och vitlökspulver.
- Blanda om och se till så att inga batatbitar ligger på varandra.
- Rosta i ugnen i 20 minuter.
- Fetaostkräm
- Gör under tiden fetaostkrämen.
- Smula fetaosten i en skål och mixa med en stavmixer.
- Lägg till havrefraiche / creme fraiche samt salt och peppar och mixa till en slät kräm.
- Häll över i en mindre serveringsskål.
- Servera batat pommes och fetaostkräm som snacks eller tillbehör till varmrätt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.