Blodapelsinsylt

Blodapelsinsylt

Fräsch så väl till färg som smak!

Ingredienser

  • 6 st Blodapelsiner
  • 1 dl Vatten
  • 2 dl Syltsocker
  • 1 st Vaniljstång
Portioner: 4 personer

Instruktioner

  • Skala blodapelsinerna med en kniv.
  • Skär loss filéerna.
  • Lägg vatten och socker i en kastrull.
  • Pressa saften i kastrullen ur det som är kvar i skalen.
  • Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i kastrullen tillsammans med stången.
  • Koka på låg värme till sylt.
  • Tillsätt blodapelsinfiléerna.
  • Lägg i burk och låt ligga några dagar så att smaken kommer till sin rätta.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Valmistustapa: Inläggningar, Kokat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Inläggningar, Recept