Kasvisreseptit

Tomat- och mozzarellasallad med basilika­vinägrett

Den här färgglada och smakrika tomat- och mozzarellasalladen med basilika-vinägrett är det perfekta tillbehöret till sommarens måltider – eller en lätt lunch i sig. Med solmogna bifftomater från Närpes Grönsaker, söta Dunne-tomater och krämig mozzarella skapar du en sallad med härliga italienska smaker som imponerar både till smak och utseende. Klar på bara 15 minuter, vilket gör receptet till ett utmärkt val när du vill laga något snabbt, fräscht och gott. Perfekt till grillmiddagen eller som en lätt sommarrätt!
(0)
(6)
Ingredienser
Tulosta
3stNärpes Grönsakers bifftomater
2stmozzarellabollar
1askDunne tomater
1krukafärsk basilika
0,5dlolivolja
0,5tsksvartpeppar
1tsksalt
2mskmörk balsamicosås
Portioner
Kategorier
Maträtt
Sallader
Tillbehör
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Fest
Sommar
Vardagsmat
Kategori
Grönsaker
Recept
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Kan göras på förhand
Gör så här:
  1. Skiva bifftomaterna och lägg ut dem i ett brett lager på ett serveringsfat. Strö över salt, svartpeppar och ringla över olivolja.
  2. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå tomaterna.
  3. Förbered basilika­vinägretten genom att finhacka basilikan och blanda den med olivolja, mörk balsamicosås, salt och svartpeppar.
  4. Vänd Dunne-tomaterna i vinägretten och lägg dem på serveringsfatet.
  5. Riv färsk basilika över salladen precis före servering.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.