Blomkålsoppa

Blomkålssoppan är ett bra säsongsalternativ, passa på och gör en större sats då blomkålen har skördesäsong.

Ingredienser

  • 1 st Blomkål
  • 1 st Gul lök
  • 2 dl Grädde
  • Grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
Portioner: 4

Instruktioner

  • Dela blomkålen i mindre bitar, använd även stjälken.
  • Skär löken i mindre bitar. Koka blomkålen och löken i ca 15 min i grönsaksbuljongen.
  • Mixa allting med stavmixer och tillsätt grädde och salt och peppar och låt kokt ca 10 min till.
  • Red eventuellt av med lite maizena.
Din kock var:
Björn Helsing
Maträtt: Huvudrätter, Soppor
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri
Valmistustapa: Kokat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Recept, Soppor