Grillade grönsaker
Passar på nästan vilken försommarbuffe som helst, en vindpust av medelhavet sveper över när denna smakrika sallad ställs fram på buffén.
Grönsakerna; | |
1st | Gul paprika |
2st | Inhemska spetspaprikor |
0,5st | Zucchini |
0,5st | sparris, ca 250g |
6st | Vårlökar |
0,5dl | Olivolja |
Flingsalt | |
Svartpeppar | |
Gremolata: | |
0,5kruka | Timjan |
0,5kruka | Basilika |
Vårlökens gröna del som blev kvar efter grönsakerna | |
1st | Citron, skalet av den |
1dl | Olivolja |
Salt | |
Peppar | |
Till servering: | |
200g | Mozzarella i vatten |
- Grönsakerna:
- Tvätta grönsakerna, skär paprikorna i stora bitar som är lätta att grilla, likaså zucchinin.
- Skär av den gröna delen av vårlöken, den vita och ljusgröna delen (ca 10 cm:s bit) grillas och den gröna blasten används till gremolatan senare.
- Sätt alla grönsakerna på en tallrik och ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.
- Grilla paprikorna i medelvarm grillpanna eller på grill, grilla sparrisen och vårlöken i riktigt het värme.
- Låt grönsakerna svalna, gör under tiden gremolatan.
- Gremolatan:
- Finhacka örterna samt vårlöksblasten, riv i skalet av citronen.
- Sätt alla örterna, vårlöken och citronskalet i en mortel eller en liten mixer.
- Häll på olja och blanda väl, smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna stå och dra en stund.
- Servering:
- Sätt upp på fat: varva grönsaker, gremolata och mozzarella toppa gärna med lite färska örter och salladsskott.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.