Kasvisreseptit

Grön tapenade med rostad vitlök

Tapenade benämningen härstammar från Franska Provence, och betyder olivpasta.
(0)
(685)
Ingredienser
Tulosta
Gröna oliver utan kärnor
Vitlöksklyftor
Rypsolja
Färsk timjan
Dijonsenap
Salt
Portioner
Gör så här:
  1. Skala vitlöken, skär i skivor.
  2. Bryn vitlöken i olja, dra stekpannan av plattan när vitlöken börjar bli rostad, låt oljan och vitlöken svalna en stund.
  3. Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills det blir en jämn massa.
  4. Salta vid behov.
  5. Servera t.ex med grillat bröd i sin enkelhet.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.