Halloumi- och quinoasallad

Halloumi- och quinoasallad

En enkel och fräsch sallad med halloumi och quinoa.

Ingredienser

Portioner: 6 portioner

Instruktioner

  • Skölj quinoa och lägg i en kastrull med 4 dl vatten.
  • Koka i 10-15 minuter.
  • Hacka under tiden persilja.
  • Rör ner persilja, örtsalt och vitlökspulver i den färdigkokta quinoan.
  • Ställ kastrullen åt sidan utan lock medan du gör resten.
  • Skär halloumiosten i tunna skivor och stek i en torr stekpanna tills ytorna är gyllenbruna.
  • Skölj grönsallad, pärltomater och gurka.
  • Riv salladen i bitar och skär gurkan.
  • Rör ihop grönsallad, gurka och tomater i en stor skål.
  • Rör ner quinoan i salladen.
  • Toppa salladen med halloumiost och ringla över rejält med balsamicodressing.
  • Servera exempelvis som tillbehör till olika varmrätter eller som en lätt lunch.
En enkel och fräsch sallad
Din kock var:
Nathalie Aurén