Honungsglaserad palsternacka och pepparrotdipp

Honungsglaserad palsternacka och pepparrotsdipp

Servera palsternackorna med pepparrotsdippen.

Ingredienser

Palsternackorna

  • 6-8 st Palsternacka
  • 3-4 msk Honung
  • 0,5 dl Rypsolja
  • Salt

Dipp

  • 2 dl Majonnäs
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 liten bit Pepparrot, riven
Portioner: 4 personer

Instruktioner

Palsternackorna

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Klyv palsternackorna på längden.
  • Lägg i en skål.
  • Krydda med salt, honung och rypsolja.
  • Placera palsternackorna på en plåt med plåtpapper, grädda 15-20 minuter, tills de är mjuka och vackert bruna.

Dipp

  • Tillred pepparrotsdippen genom att blanda majonnäs och creme fraiche.
  • Riv i pepparrot enligt egen smak.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Blandat, Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Recept, Smårätter