Grönsakspinsa
Den här läckra och snabblagade vegetariska pinsan är ett perfekt val för en enkel vardagsmiddag eller avslappnad helgmiddag. På en krispig pinsabotten breder du ut en krämig sås av crème fraîche och tomatpuré, och toppar med Snäxipaprikor från Närpes Grönsaker, San Marzano-tomater, chili och två sorters ost – riven ost och färsk mozzarella. Klar på bara 20 minuter, och resultatet är en smakrik grönsakspizza som både ser fantastisk ut och smakar ännu bättre. Avsluta med färsk basilika och nymald svartpeppar precis före servering – och njut medan den är varm!

Ingredienser
2st | färdiga pinsabottnar |
2dl | crème fraîche |
2msk | tomatpuré |
1påse | Närpes Grönsakers minipaprikor |
1st | röd chili |
2st | Närpes Grönsakers SanMarzano tomater |
3dl | riven ost |
1boll | färsk mozzarella |
1näve | färsk basilika |
grovmalen svartpeppar |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Mellanmål Huvudrätter Salta bakverk Plockmat |
Specialkost | Äggfri |
Säsong | Fest Skördetid Valborg Halloween Vardagsmat |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Lägg pinsabottnarna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 200 °C.
- Blanda crème fraîche och tomatpuré i en skål. Bred ut såsen jämnt över bottnarna.
- Lägg på paprika- och tomatskivor. Strö över riven ost överst.
- Grädda pinsorna i ugnen i 10–12 minuter.
- Riv mozzarella och basilika över de färdiga pinsorna och mal över svartpeppar.
- Avnjut varma.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.