Karameliserad svartrot och rostade tomater

Ät som de är eller ha dem som tillbehör!

Ingredienser

Karamelliserade svartrötter

  • 4-6 st Svartrötter
  • 1.5 dl Socker
  • 50 g Smör
  • Salt

Rostade tomater

Portioner: 4 personer

Instruktioner

Rostade tomater

  • Lägg körsbärstomaterna i en ungsform.
  • Rör tomaterna i salt, svartpeppar och olivolja.
  • Rosta i 175 grader 12-15 minuter.

Karameliserade svartrötter

  • Skala svartrötterna och skär dem i 5-7cm stora bitar.
  • Koka svartrötterna i vatten till att de är klara.
  • Låt svalna.
  • Fräs socker i en varm stekpanna och då sockret fått brun färg tillsätt smör.
  • Tillsätt svartrötterna och karamelisera en stund.
  • Lyft svartrötterna på en tallrik och lägg på rostade tomater.
Färgglad och fräsch rätt!
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Kokat, Stekt, Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Huvudrätter