Kasvisreseptit

Key lime pie

En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
(1)
(438)
Tulosta
Fyllning
400gKondenserad mjölk
4stÄggulor
5stLime, saft och skal
1tskVaniljsocker, äkta
1nypaSalt
Botten
200gDigestivekex
100gSmör
  1. Fyllning
  2. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
  3. Blanda alla ingredienser.
  4. Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
  5. Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
  6. Botten
  7. Mixa digestivekexen.
  8. Häll på smält smör och rör ihop.
  9. Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
  10. Grädda i 160 grader i 10 minuter.
  11. Ta ut formen, och häll på fyllningen.
  12. Grädda ytterligare 15 minuter.
  13. Låt pajen svalna.
  14. Servera med färsk lime och vispgrädde.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(1)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.