Ohrapuuro

Korngrynsgröt

Lyxigt mellanmål eller en del av söndagsbrunchen, du väljer själv!

Ingredienser

Gröt

  • 1 l Röd mjölk
  • 2 dl Krossade korngryn
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 krm Salt

Vaniljrörda Saskatoon

  • 2 dl Saskatoon
  • 2 msk Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Mjölk
Portioner: 4 portioner

Instruktioner

Gröt

  • Koka upp mjölken försiktigt, använd gärna grötkastrull med vattenbad om möjligt.
  • Tillsätt de krossade korngrynen och låt gröten småkoka ca 20 minuter, använder du grötkastrull med vattenbad så räkna med längre tid, ca 30 minuter.
  • Tillsätt kardemumma och salt i slutskedet, detta för att inte göra gröten väldigt grå till färgen.

Vaniljrörda Saskatoon

  • Rör försiktigt ihop saskatoonbären tillsammans med socker och vaniljsocker, rör tills sockret smälter. 
  • Servera gröten med de rörda bären, skummad mjölk och en grov macka till.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Maträtt: Välipalat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Aamupala, Resepti