Krämig linssoppa med ostiga pestobröd
Linssoppa | |
5st | Vitlöksklyftor |
1st | Lök |
2msk | Matolja |
1msk | Lökpulver |
2msk | Torkad timjan |
2msk | Svartpeppar |
0,5msk | Paprikapulver |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
1dl | Vatten |
400g | Tomatkross |
4dl | Röda linser, förkokta |
1msk | Vitvinsettika |
1tsk | Brunt socker |
2dl | Grädde |
Till servering: | |
Färsk basilika | |
Crème Fraiche | |
Ostiga pestobröd: | |
4skivor | Fullkornsbröd |
4msk | Pesto |
200g | Riven ost |
- Värm oljan i kastrullen, tillsätt löken och fräs tills de blir mjuka.
- Tillsätt kryddorna i kastrullen och rör om någon minut.
- Fyll på med grönsaksbuljongen och vatten.
- Sätt till sist tomatkrosset, vitvinsättikan, sockret och grädden.
- Låt koka på mild värme i ca 15–20 minuter.
- Tillred bröden.
- Bre ut peston på varje brödskiva, 1 msk per skiva, och strö riven ost ovanpå.
- Grilla i ugn under grillmotstådet i ca 5 minuter.
- Tillsätt linserna i soppan i slutskedet, koka upp och servera med basilika och crème fraiche.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.