Lätt pastasås på färska tomater
Det bästa slutresultatet föds av mjuka tomater. Skaffa rejält med tomater från butiken, låt dem stå och mogna i rumstemperatur och tillred denna lätta pastasås.
8st | Närpes Grönsakers tomater skärda |
1ask | Närpes Grönsakers Dunne tomat( 230g) |
4kpl | Vitlöksklyfta hackad |
2msk | Olja |
1kruka | Färsk oregano |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Peppar |
0,5tsk | Socker |
400g | Torrpasta (ex. gnocchi) |
1kruka | Färsk basilik |
- Tillsätt olja i en panna. Tillsätt skalad och hackad vitlök och bryn på låg värme, till att vitlöken mjuknat.
- Tillsätt skärda och för hand krossade tomater samt Dunne tomaterna hela. Låt sjuda utan lock i 15 minuter på mellanvärme.
- Tillsätt hackad oregano i såsen. Fortsätt sjuda på låg värme i ännu 10 minuter, till att tomaternas vätska har dunstat och såsen har tjocknat.
- Krydda med salt och peppar. Tillsätt vid behov socker, som lyfter tomaternas fyllighet.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet under tiden såsen tar sig.
- Servera pastasåsen med kokt gnocchi pasta, dekorera med färsk basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.