Lätta bönrullader

Bönrulladerna passar ypperligt som lunch.

Ingredienser

  • 2 brk Förkokata bönor (svart- och kidneybönor)
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Citronsaft
  • 4 st Vitlöksklyftor, stora
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Torkad rosmarin

Dippsås

  • 1 dl Turkisk youghurt
  • 1 dl Gräddfil
  • 1 tsk Dijonsenap
  • Citronsaft
  • torkad basilika
  • Svartpeppar från kvarnen1.
Portioner: 4

Instruktioner

  • Tillred dippsåsen allra först så att den får stå och dra i kylskåpet
  • Skölj de förkokta bönorna noggrant.
  • Hacka vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt alla ingredienser i en blender eller skål för stavmixer, kör till en slät smet.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Rulla rullader av smeten.
  • Rosta rulladerna i ungnen i ca 10 minuter.
  • Servera med dippen och valfria tillbehör.
Bönrulladerna passar ypperligt som lunch. Ät med sallad och gott bröd till.
Din kock var:
Anne PfitznerAnne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Huvudrätter, Recept