Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu

Proteinknäcke

Superenkelt fröknäcke, som har rejält med protein, fibrer och godartade fetter. Kan enkelt också ändras enligt vilka frön, mjöl och flingor som råkar finnas i skåpet.

Ingredienser

  • 1 dl Havreflingor eller -kli
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Solrosfrön
  • 0,5 dl Linfrön
  • 1,5 dl Ärtproteinkross
  • 1 dl Vete-, graham- eller majsmjöl
  • 1 dl Rypsolja
  • 1,5 dl Salt
  • 1,5 dl Varmt vatten
Portioner: 10

Instruktioner

  • Lägg på ugnen på 150 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokat vatten och blanda jämt.
  • Tryck degen på bakplåtspapper till en tunn massa lika stor som plåten.
  • Grädda i 150 grader i ca 40 minuter, varefter du kan stänga av ugnen.
  • Kontrolera så att knäcket inte hunnit blir brunt på kanterna.
  • Om kanterna börjat bli bruna lyft ut ur ugnen för att svalna.
  • Om inte låt knäcket lämna i eftervärmen och torka ännu.
  • Förvara i papperspåse eller burk.
  • För att få glutenfritt knäcke använd majsmjöl och välj glutenfria havreflingor.
Super enkelt fröknäcke som innehåller mycket protein och fibrer.
Din kock var:
Leena KuusistoLeena Kuusisto
Maträtt: Bröd
Erikoisruokavalio: Glutenfri, Vegan
Valmistustapa: Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Murupolku: Bröd, Recept