Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu

Pumpcurry

Söt, mild och lätt lagad curry. Denna passar bra som första prov till curry-världen. Du kan skära pumpan och löken i förväg så sparar du tid när den skall tillredas. Vid användning av mogna bönor så skölj bort spadet av dem. Denna är även förmånlig.

Ingredienser

  • 1/2 st Myskpumpa
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lök
  • 2 msk Lönnsirap
  • 4 msk Curry
  • 1/2 tsk Veylon kanel
  • 0,5-1 tsk Ingefärapulver
  • (1 tsk Panang currypasta)
  • 1 nypa Salt
  • 1 msk Grönsaksbuljongpulver
  • 250 g Passerad tomat
  • 2 dl Kokosmjölk
  • 1 tsk Kidney- eller vitbönor
Portioner: 4

Instruktioner

  • Skala pumpan och tärna i passligt stora bitar, alltså bitar i den storlek du vill äta dem.
  • Hacka lök och vitlök.
  • Lägg pumpa och lökbitarna på pannan.
  • Låt dem vara där ett tag.
  • Tillsätt vid behov vatten så att de inte brinner.
  • Tillsätt curry, kanel, ingefärapulver, salt och grönsakspulver samt 3-4 dl vatten.
  • Låt koka i några minuter.
  • Tillsätt passerad tomat och kokosmjölk samt bönor.
  • Koka ca 20 minuter, tills att pumpan är mjuk.
  • Servera med ris.
Här en lätt och mild curry som vardagsmat! Tillredningen tar ca en halv timme och du behöver en stepanna, mått och en kniv.
Din kock var:
MaikkikMaikkik
Maträtt: Huvudrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Valmistustapa: Kokat
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lunch, Recept