Bananchokladvåfflor med kokosgrädde & chokladsås
Vem kan motstå choklad och våfflor? Är de dessutom glutenfria passar de även allergikern!
Våfflor | |
2st | Bananer |
4st | Ägg |
1dl | Havremjöl |
0,5dl | Havregryn |
1msk | Kakao |
1msk | Honung |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Kardemumma |
Kokosolja till gräddningen | |
Kokosgrädde | |
1burk | Kokosmjölk, 400 ml |
1msk | Honung |
1msk | Citronsaft |
Snabb chokladsås | |
1msk | Kokosolja |
1-2msk | Honung |
2tsk | Kakao |
Till servering | |
Kakonibs | |
Hallon |
- Våfflor
- Mixa banan, ägg och havremjöl med en stavmixer.
- Lägg till havregryn, kakao, honung och kryddor och mixa lite till
- Grädda i ett våffeljärn med ungefär 1 msk kokosolja per våffla.
- Kokosgrädde
- Ställ konservburken med kokosmjölk i kylskåpet över natten.
- Öppna sedan burken och gröp ur den tjocka grädden som stigit upp till ytan och lägg i en skål.
- Häll bort vattnet som finns längst ner i burken.
- Lägg till citronsaft och honung i grädden och vispa fluffig med en elvisp.
- Chokladsås
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm upp.
- Rör om under tiden.
- Servering
- Servera med kokosgrädde, chokladsås, kakaonibs och hallon.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.