
![]() |
Morotsplättar med dragoncréme
Detta recept går lätt att variera till t.ex mjölkfri endast genom att byta ut mjölken till t.ex mandel- eller havremjölk. Plättarna får lite annan konsistens och färg utav moroten, men passar både ung som gammal!
Plättfest är väl aldrig fel!
Morotsplättar
Dragoncréme
|
Morotsplättar
Dragoncréme
|
![]() |
Morotsplättar med dragoncréme
Detta recept går lätt att variera till t.ex mjölkfri endast genom att byta ut mjölken till t.ex mandel- eller havremjölk. Plättarna får lite annan konsistens och färg utav moroten, men passar både ung som gammal!
Plättfest är väl aldrig fel!
|
![]() |

Morotsplättar med dragoncréme
Detta recept går lätt att variera till t.ex mjölkfri endast genom att byta ut mjölken till t.ex mandel- eller havremjölk. Plättarna får lite annan konsistens och färg utav moroten, men passar både ung som gammal!
Morotsplättar
3st | Morötter, småa |
0,75dl | Grahamsmjöl |
0,75dl | Vetemjöl |
0,5tsk | Salt |
2dl | Mjölk |
2st | Ägg |
Smör till stekningen |
Dragoncréme
200g | Crème Fraiche |
1tsk | Dragon, torkad |
1tsk | Honung |
Lite salt |
Morotsplättar
- Skala morötterna och riv på den finare sidan av rivjärnet.
- Blanda i en annan skål mjölena och saltet, slå på halva mängden mjölk och rör smeten jämn.
- Slå på resten av mjölken och blanda ner ägg samt riven morot.
- Stek i smör i plättlagg på medelvärme.
- Servera med dragoncreme och valfria bär, varför inte t.ex aronia eller saskatoon.
Dragoncréme
- Blanda allt i en skål, låt gärna stå i kylskåp en stund innan servering.
- Servera tillsammans med morotsplättarna för att få plättarna lite matigare.