Vitchokladkaka
En kaka som passar vilket tillfälle som helst. Till dekorering passar allt som har att göra med säsongen, oavsett det är sommar eller jul.
Botten: | |
12kpl | Digestivekex |
1dl | Smält smör |
Fyllning: | |
300g | Vitchoklad |
200g | Naturell färskost |
2kpl | Äggvita |
2kpl | Äggula |
0,5dl | Socker |
2dl | Vispgrädde |
Dekorering: | |
400g | Jordgubbar |
- Smält vitchokladen i vattenbad.
- Blanda färskost och äggulorna i en skål.
- Skumma i en annan skål äggvitorna och socker.
- Vispa ännu vispgrädden hård i en skild skål.
- Tillsätt vitchokladen till färskosten och äggulorna.
- Lyft som följande i äggvitsskummet.
- Till sist lyft i vispgrädden.
- Bred ut fyllningen ovanpå bottnen.
- Lägg kakan i frysen och låt den stå över natten.
- Dekorera kakan med jordgubbar för servering.
- Eller någonting annat ståtligt som passar säsongen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.