Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Med röda linser och svamp blir lasagnen proteinrik, osten och crème fraichen gör den härligt krämig.

Ingredienser

  • 1 st Zucchini
  • 150 g Lasagneplattor
  • 2 dl Röda linser
  • 2 msk Olivolja
  • 2 st Rödlök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Champinjoner
  • 500 ml Tomatkross
  • 80 g Babyspenat
  • 1,5 tsk Örtsalt
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk Timjan
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 krm Chilipulver
  • 2 dl Riven ost, här användes veganost
  • 200 g Creme fraiche, här användes havre fraiche
  • Färsk basilika att dekorera med
Portioner: 9 portioner

Instruktioner

Tomatsås

  • Värm ugnen till 175° varmluft.
  • Koka linserna i 5-10 minuter.
  • Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
  • Pressa i vitlök.
  • Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
  • Stek i några minuter.
  • Lägg i tomatkross och baby spenat.
  • Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
  • Låt puttra en stund.

Ostsås

  • Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
  • Smält till en tjock ostsås.

Färdigställ

  • Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
  • Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25×25 cm.
  • Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
  • Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
  • För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
  • Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
  • Låt stå en stund innan servering.
  • Dekorera med färsk basilika.
En helt vegetarisk lasagne som enkelt också kan göras vegansk.
Din kock var:
Nathalie AurénNathalie Aurén
Maträtt: Huvudrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri
Valmistustapa: Kokat, Stekt, Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Middag, Recept