Tomaatti-chilikeitto paahdetuilla kikherneillä
Helppo, maukas ja vielä näyttävä keitto! Keitto sopii niin arkeen kuin juhlaan ja sitä voi tarjota alkupalaksi tai pääruuaksi. Porkkana antaa tomaattikeitolle hienon värin ja chili tuo pientä potkua.
3-4kpl | Närpiön Vihanneksen tomaatti |
1kpl | Keltainen sipuli |
1kpl | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
1kpl | Porkkana |
4rkl | Voita tai rypsiöljyä |
2dl | Tomaattimurskaa |
3dl | Vettä |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
0,5tl | Kuivattua rosmariinia |
2dl | Ruokakerma |
2dl | Esikeitettyjä kikherneitä |
Suolaa | |
Kuivattuja chilihiutaleita |
- Pese tomaatit, kuori sipuli ja porkkana.
- Leikkaa vihannekset paloiksi, ruskista voissa tai öljyssä, kaada päälle tomaattimurska ja vettä.
- Lisää kasvisliemikuutio ja rosmariini, anna kiehua kannen alla n 10 minuuttia.
- Sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella tai kannusekoittimella, lisää ruokakerma ja anna keiton kiehahtaa.
- Mausta suolalla tarpeen mukaan.
- Ajan, jolloin keitto kiehuu voi käyttää kikherneiden paahtamiseen.
- Kaada esikeitetyt kikherneet siivilään.
- Sulata voi paistinpannulla (2 rkl) ja paahda kikherneet keskilämmöllä, kunnes saavat kauniin kullanruskean värin.
- Mausta suolalla ja chilihiutaleilla.
- Tarjoile keitto kikherneillä ja esim nokareen creme fraische sekä hienonnetun persiljan kera.
- Ruokakerman voi vaihtaa vegaaniseen ruokakermaan ja lisätä se silloin vasta lopussa välttääkseen että keitto leikkaa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.