Tomaatti- ja lehtikaalipiirakka
Piirakka on helppo valmistaa paikassa kuin paikassa jossa on uuni. Se on myös erittäin monipuolinen ja täytteiden suhteen vain taivas on rajana. Tämä tomaatti- ja lehtikaalipiirakka on oiva esimerkki siitä.

Ainesosat
1kpl | Pyöreä suolainen piirakkataikina |
4kpl | Närpiön Vihanneksen San Marzano tomaatti |
75g | Lehtikaali |
2dl | Maito |
2dl | Ruokakerma |
2kpl | Kananmuna |
100g | Juustoraaste |
0,5tl | Mustapippuri |
1tl | Suola |
0,5kpl | Valkosipulinkynsi |
10g | Voi |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Välipalat Alkupalat Pääruoat Piirakat Suolaiset leivonnaiset |
Erikoisruokavalio | Laktoositon |
Kausi | Juhla Arkiruoka |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Tomaatit |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | 30-60 min |
Valmistustapa | Sekoitettu Uunissa Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Voitele piirakkavuoka voilla.
- Painele piirakkapohja vuokaan tasaisesti.
- Töki haarukalla reikiä pohjaan.
- Paista uunissa 10 minuuttia.
- Siivuta tomaatit ja revi lehtikaali.
- Asettele piirakkapohjan päälle tomaattisiivuja ja revittyä lehtikaalia.
- Sekoita kulhossa keskenään maito, kerma, kananmunat, suola, mustapippuri ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon.
- Laita maito-kermaseos piirakkapohjan päälle.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.