Tomaatti ja pestoleivät
Tomaatti-pestoleipä on herkullinen ja raikas herkku, joka yhdistää täyteläisen tomaatin ja aromaattisen peston ainutlaatuisella tavalla. Sen mehukas tomaatti tuo mukanaan raikkautta ja makeutta, kun taas pesto tarjoaa mausteista potkua ja yrttistä tuoreutta. Nämä maut yhdistyvät täydellisesti pehmeän leivän kanssa luoden tasapainoisen makuelämyksen.

Ainesosat
8kpl | Leipäviipale |
1dl | Pestokastike |
2dl | Juustoraaste |
1ras | Närpiön Vihanneksen dunne tomaatti |
1pikari | Närpiön Vihanneksen oranssi helmitomaatti |
1ruukku | Tuore basilika |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Välipalat Leipä Naposteluruoka |
Erikoisruokavalio | Laktoositon |
Kategoria | Resepti |
Tuoteosastot | Tomaatit |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Uunissa Voidaan esivalmistella |
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Viipaloi Dunne sekä oranssit helmitomaatit ja laita kulhoon.
- Lisää kulhoon juustoraaste (esim. mozzarella tai cheddar) ja pestokastike.
- Sekoita tasaiseksi.
- Leipäviipaleiksi sopivat hyvin esim. patonki tai ciabatta).
- Levitä täyte leipä viipaleille.
- Aseta leivät uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean värin.
- Ota uunileivät pois uunista ja anna niiden hieman jäähtyä ennen tarjoilua.
- Koristele leivät tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.