Tomaattipiirakka
4kpl | Närpiön Vihanneksen tomaatteja |
1rasia | Närpiön Vihanneksen Oranssi helmitomaatti |
2pkt | Ruohosipulituorejuustoa |
2kpl | Kananmunaa |
1tl | Mustapippuria |
1tl | Valkopippuria |
1kpl | Lehtitaikinalevy (400 g) |
1pkt | Vihreä pesto |
250g | Mozzarellajuustoa |
2rkl | Öljyä |
1tl | Suolaa |
1tl | Oreganoa |
- Lämmitä uuni 190 asteiseksi.
- Sulata voitaikinalevy ja kauli se uunipellin kokoiseksi. Siirrä taikina leivinpaperilla leivitettylle uunipellille.
- Levitä pesto taikinan päälle ohuesti. Viipaloi mozzarella ja asettele peston päälle tasaisesti.
- Sekoita tuorejuusto, kananmuna, suola ja pippurit. Kaada seos mozzarellan päälle ja levitä peittäen juuston.
- Leikkaa isot Närpiön Vihanneksen tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja puolita helmitomaatit. Asettele tomaatit halutunlaiseksi kuvioksi piirakan päälle. Mausta kuivatulla oreganolla sekä sormisuolalla ja lorauta oliiviöljyä ohuesti.
- Paista piirakka 190 asteisessa uunissa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat.
- Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä salaatin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.