Vihreä tapenade paahdetulla valkosipulilla
Tapernade-nimitys on kotoisin Ranskan Provencesta ja tarkoittaa suoraan käännettynä oliivitahnaa.

Ainesosat
Vihreitä oliiveja ilman kiviä | |
Valkosipulinkynttä | |
Rypsiöljyä | |
Tuoretta timjamia | |
Dijonsinappia | |
Suolaa |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton |
Kausi | Arkiruoka Kesä Satokausi |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 15 min |
Tee näin:
- Kuori valkosipuli ja leikkaa siivuiksi.
- Paahda valkosipuli öljyssä, siirrä paistinpannu liedeltä kun valkosipuli saa väriä, anna öljyn ja valkosipulin viiletä hetken.
- Käytä kaikki ainekset tehosekoittimessa, niin kauan että massa on sileä.
- Lisää suolaa tarvittaessa.
- Tarjoile grillatun leivän kanssa. Reseptistä tulee n. 3dl valmista tapenadea.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.