Bataattisalaatti
Jouluinen salaatti bataatin, viherkaalin, puolukan, päärynän ja kermaisen tahinikastikkeen kanssa.
500g | Bataattia |
1rkl | Oliiviöljyä |
0tl | Yrttisuolaa |
1tl | Timjamia |
1tl | Rosmariinia |
1mm | Mustapippuria |
100g | Viherkaalia |
2kpl | Kypsää päärynää |
250g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia |
1dl | Sulatettuja puolukoita |
1dl | Pekaanipähkinöitä |
2rkl | Tahinia (seesamtahnaa) |
1dl | Kermaista kookosmaitoa |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Huuhtele bataatti huolellisesti ja leikkaa paloiksi.
- Aseta leivinpaperille varustetulle pellille ja valuta päälle öljyä ja mausta yrttisuolalla, timjamilla, rosmariinilla ja ripauksella mustapippuria.
- Paahda uunissa 25 minuuttia.
- Huuhtele ja revi viherkaali pieniin paloihin.
- Huuhtele myös päärynät ja kirsikkatomaatit ja leikkaa paloiksi.
- Sekoita tahini ja kookosmaito haarukalla pienemässä kulhossa ja aseta sivuun.
- Sekoita yhteen viherkaali, kirsikkatomaatit, paahdettu bataatti, puolukat ja pekaanipähkinät isoon salaattikulhoon.
- Koristele päärynöillä.
- Tarjoile tahiinikastikkeen kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.