Champinjones al ajillo
Todella pidetty ja klassinen tapas, makean kirpeät valkosipulin-, viinietikan- ja persiljanmakuiset herkkusienet! Ole ilmastotietoinen ja tee mielellään annos kotimaisista viljellyistä herkkusienistä!

Ainesosat
400g | Tuoreita herkkusieniä |
2kpl | Solo valkosipulia |
3kpl | Pieniä banaanisalottisipuleita |
1dl | Balsamiviinietikkaa |
4rkl | Oliiviöljyä |
2kpl | Kevätsipulia |
3oksaa | Lehtipersiljaa |
Sormisuolaa, valkopippuria |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Naposteluruoka |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Juhla Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Paistettu |
Tee näin:
- Pese herkkusienet huolellisesti, jos ovat isoja niin leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli viipaleiksi.
- Ruskista herkkusienet kuumassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät hiukan ja saavat väriä.
- Kaada valkosipuli ja sipuli sekaan ja käännä pannulla.
- Kaada joukkoon sokeri ja kuullota mukana hetken, kaada sekaan balsamiviinietikka, vähän kerrallaan, jotta sekoittuu.
- Kuullota herkkusienet pannussa, kunnes neste on kiehunut pois, mausta valkopippurilla ja sormisuolalla.
- Tarjoilun yhteydessä ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa.
- Tarjoile esim hyvän leivän tai muiden tapas annosten kanssa!
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.