Pestolla täytetyt tomaatit
Pestolla ja juustolla täytetyt tomaatit ovat yleellinen mutta helppo alkuruoka. Sopii myös lisukkeena lämpimän aterian kanssa tai tapaksena.
2isoa | Ruukkua tuoretta basilikaa |
100g | Pinjansiemeniä |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
3rkl | Oliiviöljyä |
Mehua puolikkaasta sitruunasta | |
1,5tl | Suolaa |
1mm | Mustapippuria |
1mm | Chilijauhetta |
5kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
1dl | Raastettua juustoa, tässä käytetty vegaanijuustoa |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Sekoita tehosekoittimella tuore basilika, pinjansiement, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Peston ei tarvitse olla sileä.
- Aseta sivuun sillä aikaa kun valmistat tomaatit.
- Huuhtele ja leikkaa “hattu” pois tomaateista.
- Kaiverra hedelmäliha lusikalla, säästä esim tomaattikeittoon.
- Aseta tomaatit uunivuokaan ja täytä pestolla.
- Raasta oman mielen mukaista juustoa päälle.
- Paahda uunissa 10-12 minuuttia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.