Pestolla täytetyt tomaatit
Pestolla ja juustolla täytetyt tomaatit ovat yleellinen mutta helppo alkuruoka. Sopii myös lisukkeena lämpimän aterian kanssa tai tapaksena.

Ainesosat
2isoa | Ruukkua tuoretta basilikaa |
100g | Pinjansiemeniä |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
3rkl | Oliiviöljyä |
Mehua puolikkaasta sitruunasta | |
1,5tl | Suolaa |
1mm | Mustapippuria |
1mm | Chilijauhetta |
5kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
1dl | Raastettua juustoa, tässä käytetty vegaanijuustoa |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Lisukkeet Naposteluruoka |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Juhla |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min 30-60 min |
Valmistustapa | Miksaamalla Uunissa |
Tee näin:
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Sekoita tehosekoittimella tuore basilika, pinjansiement, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Peston ei tarvitse olla sileä.
- Aseta sivuun sillä aikaa kun valmistat tomaatit.
- Huuhtele ja leikkaa “hattu” pois tomaateista.
- Kaiverra hedelmäliha lusikalla, säästä esim tomaattikeittoon.
- Aseta tomaatit uunivuokaan ja täytä pestolla.
- Raasta oman mielen mukaista juustoa päälle.
- Paahda uunissa 10-12 minuuttia.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.