Chili-Inkivääri kastike
Kastike sopii mainiosti pöytämausteeksi, mutta muista säilyttää jääkaapissa! Anna maustua jääkaapissa n. 3 viikkoa ennen käyttöä.
750g | kypsiä tomaatteja |
1kpl | punainen paprika |
2kpl | keltasipulia |
2rkl | tuoretta raastettua inkivääriä |
2kpl | punaista chiliä |
1dl | valkoviinietikkaa |
0,5dl | sokeria |
1tl | suolaa |
0,5tl | murskattua mustapippuri |
- Huuhdo tomaatit, poista paprikasta ja chilistä siemenet, kuori sipuli, pilko kaikki palasiksi.
- Kuori ja raasta inkivääri. Lisää kaikki tehosekoittimeen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Kaada kastike kattilaan ja lisää viinietikka, sokeri, suola ja pippuri.
- Anna kiehua n. 20 minuuttia, käytä sauvasekoitinta jos kastike ei ole täysin sileä.
- Kaada puhdistettuihin lasipulloihin, säilytä jääkaapissa.
- Chili-inkivääri kastikkeen maku on parhaimmillaan 3 viikkoa tekohetkestä, joten anna rauhassa maustua jääkaapissa!
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.