Crème Ninon
Klassinen, elegantti, sileä hernekeitto, joka saa uniikin vaahtonsa sekä happamuutensa kuohuviinistä, joka lisätään juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat
100g | Salottisipulia, paloissa |
0,25ruukkua | Persiljaa |
20g | Voita |
7dl | Vettä |
2kpl | Kasvisliemikuutiota |
400g | Herneitä, pakaste |
2dl | Kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä |
150g | Crème Fraiche |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Keitot Pääruoat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Tee näin:
- Kuori salottisipulit, leikkaa paloiksi.
- Kuullota salottisipulit ja persilja voissa kattilassa, kaada päälle vesi sekä liemikuutiot ja keitä 10 minuuttia.
- Kaada herneet päälle ja koka 2-3 minuuttia.
- Nosta kattila levyltä, lisää 2dl kuohuviiniä sekä creme fraiche ja sekoita keitto vaahtoavaksi ja sileäksi. Kannusekoitinta suosittelen mutta sauvasekoitin käy myös.
- Tarjoile sellaisenaan tai mahdollisesti muutamalla pisaralla hyvää öljyä, esim avokadoöljyä.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.