Galette tomaatilla ja punajuurella
Kaunis ja maukas galette tomaatilla ja punajuurella.
400g | Sulanut, kokonainen voitaikinalevy |
2suurta | Keitettyä punajuurta |
2kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
6kpl | Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja |
6kpl | Närpiön Vihanneksen Punaisia Helmitomaatteja |
150g | Crème Fraiche |
100g | Vapaavalintaista juustoraastetta |
1tl | Suolaa |
1mm | Mustapippuria |
1kpl | Kananmuna |
Tuoretta timjamia koristeluun |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Leikkaa punajuuret ja kaikki tomaatit viipaleiksi.
- Sekoita creme fraiche ja juustoraaste suolalla ja pippurilla.
- Aseta voitaikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille.
- Kauli taikinaa hiukan ja tee voitaikinalevyyn viilto, n. 4-5cm reunoilta.
- Vatkaa kananmuna ja voitele reunat puolella määrällä.
- Leivtä creme fraiche- ja juustosekoitus levytaikinalle, jätä reunat ilman täytettä.
- Aseta punajuuriviipaleet päälle ja jatka asettamalla tomaattiviipaleet päälle.
- Levitä päälle hiukan suolaa ja pippuria.
- Käännä galettin ympärille reunat ylös ja paina sitä täytettä päin.
- Käytä loput vatkatusta kananmunasta reunojen voiteluun.
- Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.
- Koristele tuoreella timjamilla, tarjoillaan mielellään lämpimä.
- Voi myös hyvin lämmittää.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.