Grillattua kurkkua ja kotitekoista chilikastiketta
Huom! chilikastiketta kannattaa tehdä tämän kokoinen satsi kerralla – valmistus on lastenleikkiä ja se säilyy hyvin jääkaapissa. Lisäksi se on mainio tuliainen kyläilyn yhteydessä.
Grillatut kurkut | |
4kpl | Kotimaisia kurkkuja |
4rkl | Auringonkukkaöljyä |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä | |
Chilikastike | |
4kpl | Punaista kotimaista chiliä |
8dl | Vettä |
1rkl | Hienonnettua inkivääriä |
4rkl | Hunajaa tms. |
4tl | Valkoviinietikkaa |
4rkl | Maizenaa |
- Grillatut kurkut
- Kuori ja poista kurkusta siemenet, puolita kurkku pituus suuntaan ja lusikoi siemenet pois. Puolita kurkku paksuhkoiksi suupaloiksi.
- Mausta kurkut, pyöritä ne öljyssä ja pariloi mustaksi, tulikuumalla pannulla – pikaisesti.
- Chilikastike
- Paloittele chilit karkeasti, siemenineen päivineen.
- Kuori ja hienonna inkivääri.
- Keitä aineksia puolisen tuntia. Lisää joukkoon maizena.
- Keitä vielä yksi minuutti ja soseuta tehosekoittimessa. Jäähdytä ennen tarjoilua
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.