Halloumi- ja kvinoasalaatti
Helppo ja raikas salaatti halloumilla ja kvinoalla.
2dl | Keittämätöntä kvinoa |
1,5dl | Hakattua persiljaa |
1tl | Yrttisuolaa |
0,5tl | Valkosipulijauhetta |
200g | Halloumia |
1ruukku | Vihersalaattia oman maun mukaan |
1pikari | Närpiön Vihanneksen Punaisia Helmitomaatteja |
1pikari | Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Kurkku |
Balsamicokastiketta |
- Huuhtele kvinoa ja laita kattilaan 4 dl veden kanssa.
- Keitä 10-15 minuuttia.
- Hakkaa silla aikaa persilja.
- Sekoita keitetyn kvinoan joukkoon persilja, yrttisuola ja valkosipulijauhe.
- Aseta kattila sivuun ilman kantta sillä aikaa kun teet loput.
- Leikkaa halloumijuusto ohuiksi viipaleiksi ja paista kuivassa paistinpannussa kunnes pinta on kullanruskea.
- Huuhtele vihersalaatti, helmitomaatit ja kurkku.
- Revi salaatti paloiksi ja huuhtele kurkku.
- Sekoita vihersalaatti, kurkku ja tomaatit isoon kulhoon.
- Sekoita kvinoa salaattiin.
- Aseta päälle halloumijuustoa ja valuta päälle reippaasti balsamicokastiketta.
- Tarjoile esim lisukkeena lämminaterian kanssa tai kevyempänä lounaana.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.